Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Singapore (18.-21.10.2011)

23.10.2011

Singapore (18.-21.10.2011)

Perak Hotel, Little India, 3 yötä á 90€ (varattiin hyvissä ajoin ennakkoon jo Suomessa)
Ruokaa löytää alkaen 2-3€:sta aina hulppeisiin summiin saakka

Aika Singaporessa lentaa kuin siivilla. Jos aikeissa olisi viela ollut ostosten tekeminen, niin eipa olisi riittanyt pari paivaa alkuunkaan, silla jokaisen kulman takana on toinen toistaan hulppeampia ostoskeskuksia. Tyydyimme kuitenkin muutaman pakollisen hankinnan hoitamiseen, valokuvaamiseen ja ympariinsa tepasteluun.

Red Dracon Fruit mormelo
Singaporen metro, MRT, on varsin oivallinen kulkupeli, edullinenkin, mutta metromatkalla kun kaupunkia ei juuri paase nakemaan, turvauduimme mielummin apostolin kyytiin. Aina aika ajoin oli pakko syoksya katosten alle kahville tai lounaalle rankan sadekuuron yllattaessa. Lounas on helppo nauttia pikkurahalla (2-3e) esimerkiksi jossain kaupungin Food Courteista. Food Court on suuri kompleksi, jossa on lukuisia katukeittion kaltaisia ruokakojuja vieri vieressa, mutta istumatilat ovat yhteisia.


Helteella kauppakeskusen suihkulahteen monikayttoa
Paivan raakattuamme jalkaparkojamme, jotka eivat viela olleet edes toipuneet pitkista lennoista, suuntasimme illalla ihastelemaan muutamia valaistuja paikallisia nahtavyyksia. Tarkoitus oli, etta Juhana ottaa muutaman yokuvan, nautitaan kivasti paivallista, ja mennaan ajoissa nukkumaan. Saavuimme ensimmaiselle kuvauskuohteelle (Singaporen maailmanpyora aivan Formularadan varikon tuntumassa) hieman seitseman jalkeen, ja Millan huumori alkoi loppua kymmenen aikoihin, kun vatsa kurni, jalkoja sarki ja ruokapaikasta ei ollut viela tietoakaan ukon kasatessa jalustaa pystyyn lahes joka pytingin takia aina vaan uudestaan! Alueella ei myoskaan ollut budjettiimme sopivaa ruokapaikkaa, joten ei auttanut kuin hypata metroon ja edullisemmille apajille. Koska mieluisaa paikkaa ei tahtonut loytya rikoimme puoliltaoin ensimmaisen kerran periaatettamme "ei makkaria". No kuvista tuli ainakin hienoja, joten valiako yhdella lipsumisella... Tuplajuusto toimi kuten kotimaassa, ja Juhanan kokeiluvimman taytti Double Spicy One, friteoitua jotakin.

Formularadan baarilla
Alienien koti?




Toisena paivana satoi koko aamupaivan, joten jalkamme saivat sopivan lepotuokion. Sateen hellitettya lahdimme etsimaan bussiasemaa, saadaksemme selville seuraavan paivan aikataulun. Singaporesta paasee poistumaan Malesian puolelle Johor Bahruun paikallisilla busseilla, missa voi hankkia lipun eteenpain haluamaansa kohteeseen. Halusimme mielummin ottaa bussin Lavenderin asemalta suoraan Mersingin kaupunkiin, josta lautat Tiomanin saarelle lahtevat. Bussi maksoi 29 SGD, joka taman hetken kurssilla tekee noin 18 euroa. Olisi varmaan ollut halvempaa vaihtaa bussia Malesian puolella, mutta ei olisi sopinut omaan aikatauluumme ja stressin sietokykyymme silla hetkelle ehka niin hyvin.

Bussiterminaali ei ollut Singaporestandardia

...mutta palvelu parakista oli ystavallista
Viimeisena Singaporen iltanamme tarkoituksenamme oli kayda katsastamassa Night Zoo (29 SGD), mutta saatiedotuksen luvatessa kaatosateita vaihtui elaintarha Little Indian kaduilla kayskentelyksi. On se vaan aina yhta jannaa, miten yhden kaupungin sisalta voi loytya niin taysin erilainen maailma! Kaiken kaikkiaan Singapore on erittain hieno seka monipuolinen kaupunki. Se on oikeasti siisti ja hyvin jarjestelmallinen, emmeka tormanneet ruuhkiin tai tungokseen. Singaporesta saatiin hyva pehmea lasku ja startti reissullemme.




Happy Deepavalia kaikille!

Tunnisteet:

3 kommenttia:

23. lokakuuta 2011 klo 12.09 , Blogger anna kirjoitti...

Luin ääneen perheelle teidän matkakertomusta, upposi lapsiin kuin paraskin satu ;) Nauroimme Juuson alustan kasaamiselle ja mäkkäristä tuli niin mieleen eräs reissu Saksassa ja Mäkkärin näkemisen aiheuttama riemu :D

Nautinnollista reissua!!

 
23. lokakuuta 2011 klo 13.10 , Blogger Johanna kirjoitti...

Singapore on kyllä aika kiva paikka, myös helppo lasku ensimmäisenä matkakohteena Aasian puolelle. Nauttikaa Tiomanista, siellä kannattaa mennä snorklailemaan! Siellä voi nähdä värikkäiden trooppisten kalojen lisäksi hyvällä tuurilla myös merikilpikonnia ja pieniä haita. Ainakin silloin, kun sata vuotta sitten kävin itse siellä... :D.

Enjoy!

 
26. lokakuuta 2011 klo 5.42 , Blogger Milla - Pingviinimatkat kirjoitti...

Mahtavaa, jos meidan tarinat kelpaa myos lapsille saduiksi :) Kiittaen kommenteista!

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu