Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Budjettiasiaa

27.9.2011

Budjettiasiaa

Rahasta on tylsä puhua, mutta monesta matkakertomuksesta se uupuu kokonaan, joten avataan tässä suunnitelmaa hieman ja kerrotaan sitten myöhemmin miten pieleen meni ;)

Budjettia on mietitty ja jonkin suuntainen sellainen onkin ihan olemassa. Hyvin suurpiirteinen tosin. Paljon vaikuttaa valitsemamme kohteet, majoitus ja tapa liikkua siihen, että mitä kaikkea sitä toimintatonnilla voikaan tehdä. Eli suunniteltu on noin 1000€ kuukaudessa per nuppi, mutta vaihtelee tietysti hieman. Tavoitteena kuluttaa Aasian maissa vähemmän, sillä Australia ja Uusi-Seelanti vaativat varmuudella enemmän.


Karkeasti sanottuna yöpymisiin on varattu keskimäärin 20€ / henkilö / yö. Aasiassa tuolla saa jo huoneen hyvästä hotellista, mutta Australiassa ja Uudessa-Seelannissa se ei varmastikaan tule riittämään vielä mihinkään. Eli noissa kahdessa kallissa maassa tarkoitus selvitä 40€ /hlö / yö = 80€ yöltä ja Aasiassa saa yleensä 20€ yöltä jo lämpimän veden ja ilmastoinninkin. Kaikki on tietysti kotiipäin mitä näissä voidaan säästää! Ja sitten tuhlailla hetkittäin muihin hömpötyksiin ;)

Muita hömpötyksiä on esimerkiksi ruoka. Siihen ollaan suunniteltu, että noin 10€ pitäisi selvitä päivässä. Thaimaassa ollaan lomilla käytetty 12€ päivässä ja se onkin sitten sisältänyt jo hienot aamiaiset, illalliset ja useamman oluen tai alkoholiämpärin. Niin emme voi elää 6kk reissua. Eli päivittäisen oluen, jättipatonkiaamiaisen ja hienot illalliset eivät tule tosiaankaan tule olemaan arkipäivää. Sillä vältetään myös yletön lihominen matkan aikana.

Loput rahat jäävät matkustamiseen. Thaimassa siihen riittää pitkällekin matkalle muutama euro, mutta sitten on niitä lentoja Australiaan jne. Ja tietysti on kaikenmaailman viisumimaksuja, venematkoja saarelta toiselle ja muita, joiden kaikkien hintaa ei pystytä oikein ennakkoon arvioimaan. Pyritään kuitenkin rehellisesti kertomaan mihin kaikkeen niitä euroja sitten uppoaa.

Tunnisteet: , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu