Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Maanmainiot apuvälineet

13.7.2012

Maanmainiot apuvälineet


Aiemmin kerroimme valokuvaukseen liittyvistä varusteista, joita hartaudella raahasimme ympäri maita ja mantuja. Kuvausrekvisiitan lisäksi rinkassa kulki paljon muutakin aina joogamatosta matkaoppaisiin sekä tietysti vaatteisiin. Muutamat mukana kulkeneet pikkuesineet helpottivat elämäämme tien päällä sen verta paljon, että ne ansaitsevat suorastaan ihan oman selonteon. Pingviinimatkat suosittelee ehdottomasti pakkaamaan mukaan seuraavat esineet:

  • Matkasovitin - Thaikkulassa ja Indonesiassa kotimaiset töpselit uppoaa paikallisiin pistorasioihin, mutta muissa vierailemissamme maissa tarvitsimme kaikissa adapteria. Perin kätevää kuljettaa mukana yhtä useamman sijaan.
  • Otsalamput - Hankinnan aikaan olivat mielessä enemmänkin hetket jolloin ehkä joutuu kävelemään hämärällä metsä/viidakkopolulla, mutta pienestä valonlähteestä olikin moneksi! Lamppu toimi niin lukuvalona (yllättävän harvassa majapaikassa on yöpöytiä lamppuineen), kuin myös valonlähteenä sähkökatkokon yllättäessä. 


  • Lautaset, haarukat ja veitsi - Laakeat kaksi isompaa lautasta, pieni syvälautanen, pienet haarukat ja veitsi (jos mukana on jokin leathermanin kaltainen, niin veistä ei tietysti tarvita) helpottivat huomattavasti hotellihuoneruokailua. Syvästä kupista nautittiin jugurtit mysleillä ja isot lautaset toimivat hätätapauksessa leikkuulautanakin. Muotoilunsa ansiosta eivät vieneet rinkasta suuremmin tilaa. Lautaset olivat kovamuovia, joten kestivät kolhuja ja toimivat hyvin pakattuina myös panssarina. 
  • Sarong-huivi - Lämmike bussimatkalle, tarvittava kangaspala temppelivierailulle, alusta uimarannalle jne. Sarongista on moneksi ja tilaakin vie vain minimaalisesti. 
  • Puhallettava niskatyyny - Näitä oli matkalla mukana vain yksi, mutta käyttöä olisi kyllä ollut kahdelle. Niskat menevät yöllisillä bussimatkoilla jumiin jo tyynynkin kanssa, joten voitte kuvitella miltä sitten tuntuu perillä, kun ensi on retkottanut yöllisen 16 tunnin etapin ilman tyynyä. Puhallettavat versiot eivät vie tilaa laukussa nimeksikään, joten suosittelemme lämpimästi pakkamaan mukaan.Sarongia lukuun ottamatta kaikkia näitä löytyy esim Clas Ohlsonilta, eikä maksa paljoa! 

5 kommenttia:

13. heinäkuuta 2012 klo 10.55 , Anonymous Suuntana Maailma kirjoitti...

Myös meillä oli mukana adapteri, otsalamppu ja puhallettava niskatyyny. Lopulta kuitenkin kävi niin, että mitään näistä ei käytetty :D

Valonlähteenä meillä toimi iPhonen taskulamppu-sovellus joka kulki automaattisesti mukana, toisin kuin otsalamppu, joka aina unohtui rinkkaan. Adapteri oli ilmeisesti rikki jo lähtiessä, mutta onneksi Thaimaassa, Malesiassa ja Singaporessa selvittiin ilman adapteria kun hieman ”tuunasimme” pistorasioita. Niskatyynyä käytin tasan kerran, lennolla Helsingistä Bangkokiin, jonka jälkeen en muistanut koko tyynyn olemassaoloa.

Tulevalla matkalla otsalamppu ja puhallettava niskatyyny saavat siis jäädä kotiin, mutta uusi adapteri täytyy ehdottomasti hommata Jenkkejä ja Väli-Amerikkaa varten, ettei sentään tarvitse asentaa omia pistorasioita ;)

 
13. heinäkuuta 2012 klo 14.20 , Blogger Milla - Pingviinimatkat kirjoitti...

Heh :D Yölliset lennot ja toistakymmentätuntia kestävät bussimatkat Ausseissa olisi olisi koituneet kuolemaksi Millalle ilman tyynyä. Aussilan bussit kun ei ole ihan samaa kaliberia Malesian bussien kanssa ;)
Otsalamppu oli meillä käytössä pääasiassa silloin kuin toinen jo nukkui ja itse halusi vielä lukea. iPhonen akkua teki ennemminkin mieli aina säästellä, kun tarvetta sille taas noin muuten kyllä ilmeni paljonkin. iPhonen olisi kaikessa kätevyydessään voinut listata tähän mukaan, sillä monesti siitäkin oli mitä erikoisemmissa tilanteissa apua.
Tulevalla jenkkilän reissulla on adapterista teille varmasti hyötyä. Ausseissa ja Uudessa-Seelannissa ei tuunaamisesta olisi ollut apua, joten meille reissussa aivan ehdoton kapistus. Kalliissa maissa nuo omat aterimet myös vasta osoittautuivat tarpeellisiksi ja hankintalisalle mukaan. Teillekin varmaan listaantuu ihan uusia tarpeita mukaan kun seuraavaksi edessä on taas ihan erilaiset reissukohteet keväisiin verrattuna. Eipä ole pitkä aika siihenkään enää :)

 
13. heinäkuuta 2012 klo 18.28 , Anonymous Turret aasiassa kirjoitti...

Pakko hehkuttaa vedenkeittimen hankkimisen jälkeen koittanutta kotikokkauksen ja -kahvien autuutta. Etenkin Pöpölle elintärkeän aamukahvin saaminen helpottui kummasti, kun poistimme Koh Lipeltä huikean 200 THB:a maksaneen Love star -merkkisen keittimen.

Otsalamppu ja ruokailuvälineet ovat olleet myös meille äären tarpeellisia. Otsalamppu tuo jonkinlaista turvaa (tai ainakin turvallisuuden tunnetta), kun iltaisin käppäilee katuvalottomilla tonteilla alkuasukkaiden suhaillessa mopoilla ja ties millä aparaateille ohitse. Ja tokihan tuolle teiltä saadulle adapterille oli myös Malesiassa käyttöä päivittäin :) Kiitokset vielä kertaalleen siitäkin!

 
14. heinäkuuta 2012 klo 9.57 , Blogger Milla - Pingviinimatkat kirjoitti...

Ymmärrämme erittäin hyvin vedenkeittimen hankinnan :D Aamu yksinkertaisesti ei voi mennä vikaan, jos kahvit porisee Love Star -merkkisellä keittimellä!
Eipä kestä adapterista kiittää, hyvä vaan jos siitä on ollut hyötyä :)

 
31. heinäkuuta 2012 klo 15.57 , Blogger Katja kirjoitti...

Minun taas täytyy vähän nurista tuosta Clas Ohlssonin adapterista joka jenkkilöissä ei toiminut?!? Lisäksi johdon pään sai "tunkea" sovittimeen väkivalloin saatikka mitenkään lempeästi sitä ei siitä irti saanut.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu