Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Kaikenkarvaiset majapaikkamme

28.5.2012

Kaikenkarvaiset majapaikkamme

Coober Pedy - Radekassa yövyttiin 6m maan alla

Kuinka purkaa budjetti, jotta siitä olisi mahdollisimman monelle iloa? Päädyimme ratkaisuun, jossa käymme läpi näitä suurimpia kuluja omina juttuinaan, niin ehkä sitä saa hieman ulkopuolinenkin käsitystä ja jonkin sortin tukea omien budjettien laatimiseksi. Tässä majoitusta käsittelevässä osiossa kaikki eurosummat ovat kahden hengen menoeriä.

Ennen matkaa suunnittelimme majoitusbudjettia puhtaan mututuntuman perusteella. Käymistämme kohteista kokemusta löytyi entuudestaan ainoastaan Thaimaasta ja sitä käytimme aika pitkälti perustana suunnittelulle. Lisäksi tietoa haettiin netistä ja erityisesti muista blogeista. Australian ja Uuden-Seelannin majoitusten hintatasoa tuli tarkasteltua melko vähäisesti ja sekin lähinnä hakuina hotelleita välittävien varausjärjestelmien kautta. Näin majoitusbudjetiksi määriteltiin ennakkoon:

- Aasiassa 20€ / yö
- Australia ja Uusi-Seelanti 80€ / yö

Majoituksiin kulutimme koko matkan aikana yhteensä 5 782€.
Matkalla olimme yhteensä 183 yötä, joten keskimäärin kulutimme yöpymisiin 31,60€. Se on noin 1500€ vähemmän, kuin mitä maksimibudjetti. Mutta ei hätää, budjetti ylittyi taas joiltakin muilta osin, eli säästö tuli tarpeeseen.Säästimme majoituksessa aina kun se vain oli mahdollista, mutta omista mukavuuskriteereistä tinkimättä. Kriteerit olivat oma kylppäri/wc ja lämmin vesi. Myöskään dorm-majoitus ei ollut vaihtoehtona. Pitkät etapit sen sijaan pyrimme mahdollisuuksien mukaan taittamaan yöaikaan, jolloin säästimme kokonaisen päivän majoituskuluissa.

Majapaikkoja etsimme melko paljon ennakkoon ja pääasiassa Hotels Combined sivujen kautta. Sivusto kerää yhteen lukuisien eri sivujen (hotels.com, hotelclub, booking.com, agoda jne.) hotellitarjonnan ja näin saa yhdellä näkymällä tiedot siitä kuka tarjoaa ja mitä halvimmalla. Kohdallemme osui onneksi lähes aina halvimmaksi vaihtoehdoksi Agoda ja sitä kautta keräsimmekin mukavasti pisteitä kun saimme varauksemme keskitettyä. Nyt meillä on pisteet kasassa yhteen huippukivaan hotelliyöhön esim. täällä kotimaassa (lue: Yöpuussa)! Järjestelmän kautta varatessa sai myös maksettua kortilla, eikä käteistä tarvinnut kantaa suuria määriä mukana. Yleensä varasimme pari yötä netin kautta ja paikan päällä sitten puntaroitiin haluammeko ehkä vaihtaa paikkaa tai jatkaa varausta. Yllättävää kyllä, toisinaan varaus oli halvempi tehdä esim. Agodan kautta kuin suoraan majapaikalta.

Vihreä niin sisältä kuin ulkoatakin - Katherine, Australia

Tosireissaajahan ei tietysti varaile mitään ennakkoon, vaan etsii paikanpäällä vasta katon pään päälle. Ajatus kiertelystä yli 30 asteen hiostavassa kuumuudessa rinkat selässä ei meitä houkutellut, joten mentiin mukavuusalueemme tahdissa tässäkin suhteessa. Varaukset tehtiin yleensä edellisessä kohteessa, kun matka seuraavaan kohteeseen alkoi olla selvillä.

Suurimmaksi osaksi olimme yösijoihimme oikein tyytyväisiä ja monesta paikasta tulikin meille pienimuotoisia koteja. Tämä se olikin erityisen tärkeää, kun muuten oltiin irtolaisina.

Hotellikooste on melko massiivinen, joten teimme oman jutun jokaisesta maasta, niin ne on helpompi löytää. Jokaiselle on annettu myös tunnisteet, joten ne löytää kätevästi myös niiden avulla. Hotellin nimi on aina linkki aikaisemmin kirjoitettuun juttuun, jonka aikaan kyseisessä hotellissa yövyttiin.

Kanadalainen tosireissaaja ei halunnut pulittaa huoneesta n. 3€ hintaa, vaan otti mieluummin teltan hintaan 0,80€! Peitto ja tyyny sisältyivät hintaan. 

Tunnisteet: ,

2 kommenttia:

7. kesäkuuta 2012 klo 4.41 , Blogger Arna ja Arto kirjoitti...

Nää hotellikoosteet on tosi hyvät, kiitos vaivannäöstä! Erityisesti Australia- ja Uusi-Seelanti-vinkeistä on meille tosi paljon hyötyä, kun siirrytään niille main tossa parin kuukauden kuluttua. Sopiiko kysyä minkälaiseksi päiväbudjettinne kokonaisuutena muodostui Australiassa ja U-Seelannissa? Me pohditaan tässä juuri kuinka paljon ko. maihin pitäisi varata rahaa (vs. kuinka kauan niissä on varaa matkustella :)). Autoa ei todennäköisesti tulla vuokraamaan, vaan kuljetaan lentsikoilla ja busseilla.

 
10. kesäkuuta 2012 klo 12.16 , Blogger Milla - Pingviinimatkat kirjoitti...

Hienoa, jos tästä oli apua suunnittelun tueksi. Pyrimme avaamaan päiväpudjetteja maittain, kunhan niitä saamme hieman purettua julkaistavaksi luvuiksi. Matkoja koskettava postauskooste luvassa lähitulevaisuudessa, joten siitä ainakin saatte jotakin osviittaa. Hirmuisesti vaikuttaa kaikenmoiset aktiviteetit noissa maissa. Retkiin ja nähtävyyksiin saa uppoamaan uskomattomia summia rahaa halutessaan. On mukavaa seurailla teidän matkaa vuorostaan nojatuolista käsin ja siinä samalla fiilistellä omaakin :) Jäämme siis innolla odottamaan tulevia Australian ja Uuden-Seelannin osuuksia!

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu