Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Syksy & New York

2.9.2012

Syksy & New YorkMeille vuoden ajoista mieluisin on syystä jos toisesta syksy. Yksi mieluisimmista paikkoista päällä maan taas on New York ja sinne kaipaamme aina vain uudestaan. Ensimmäisellä yhteisellä reissullamme emme malttaneet poistua kaduilta juurikaan edes metrotunneleiden uumeniin, vaan kävelimme korttelikaupalla -6 fahrenheitin lämpötilasta huolimatta. Eräällä toisella reissullamme metrotunneleihin ei taas suuremmin tehnyt mieli, kun ulkona oli paahtavat 99 fahrenheit-astetta ja lämpötila tunneleissa varmaan vähintään 150. Katuja on käyskennelty miellyttävämmissäkin lämpötiloissa, mutta kuten Norppa edelliseen juttuumme oikein ehti jo vastatakin, niin rakas syksy kokemusten joukosta kuitenkin vielä uupuu.Tästä(kin) unelmasta tehdään nyt totta ja lähdemme todistamaan toivottavasti kaikissa ruskan väreissä kylpevää New Yorkia loka-marraskuun taitteessa. Aluksi visioimme kolmen-neljän yön reissua, mutta ahneus voitti ja nyt perillä ollaan peräti kuusi yötä. Fiilistely ja haaveilu on päästetty jo valloilleen ja vähän väliä leikitään leikkiä "mitkä kolme paikkaa haluisit ehdottomasti tällä reissulla kokea?". Siitäkin huolimatta, että reissuja on ihan viime vuosina samaan paikkaan tehty useampiakin, niin löytyy Manhattanilta vielä yksi ja tuhat asiaa, jotka haluaisimme nähdä tai kokea. Puhumattakaan Manhattania ympäröivistä osista, jotka ovat jääneet hävyttömän vähälle huomiolle. Brooklynin Williamsburgissa olemme peräti kertaalleen majoittuneetkin pari yötä, mutta vielä emme voi sanoa, että olisimme Brooklyniä nähneet ja kokeneet oikeastaan yhtään...

Täällä taittuu vanhat lehdet hiirenkorville "to do and see" -listaa rakennellessa ja fiilistellessä, mutta mikä mahtaa olla sinun suosikkisi maailman ehkä upeimmassa kaupungissa? 

Tunnisteet: ,

8 kommenttia:

3. syyskuuta 2012 klo 7.38 , Blogger Inka kirjoitti...

Voi vitsi, just hetki sitten muistelin mun ihkaekaa matkaa New Yorkiin sillä se tapahtui just lokakuun lopussa. Sää oli just soppeli ja Central Park oli lumoavan kaunis! Mun mielestä Nykiin onkin ehkä jopa parempi matkustaa syksyllä kuin kesällä..

Lemppareita on ainakin Shake Shack, Tortilleria Mexicana Los Hermanos ja tietty gyrot. :) Niin ja voiskai sitä muutaki nykissä tehä ko syyä...

 
3. syyskuuta 2012 klo 19.19 , Blogger Tickler kirjoitti...

Minulle tulee vielä näin 19 vuoden jälkeenkin ruskasta aina mieleen New York. Kun muutin D.C:n alueelle olin ensin muutaman päivän Nycissä ja voi niitä upeita ruskan värejä Central Parkissa silloin lokakuussa!
Kun meidän Rooman reissu peruuntui, ehdotin Nycin matkaa ennen joulua. Saa nähdä mennäänkö sinne vai entisille kotiseuduilleni. Joten mielenkiinnolla odotan Nycin vinkkejä :).

 
4. syyskuuta 2012 klo 22.51 , Blogger Milla - Pingviinimatkat kirjoitti...

No syöminen nyt vaan on niin mukavaa :D Ja siksipä olenkin jo blogistasi kirjannut muistiin tuon meksikolaisen ja ihme kyllä Shake Shack on meillä vielä käymättä, eli se pidetään ehdottomasti tämän retken listalla myöskin!

Ei vaan yhtään malttais odottaa...! Eikös sielläkin ollut jotakin reissusuunnitelmia noille nurkille tälle syksylle? Vai säästelettekö road tripille?

 
4. syyskuuta 2012 klo 22.54 , Blogger Milla - Pingviinimatkat kirjoitti...

Teidän Rooman reissun peruuntuminen kirpaisi täällä asti. Tosi kurja juttu :( Mutta todella upeaa, jos sen menetyksen saa korvattua reissulla rapakon taakse vielä ennen joulua!
Meilläkin näillä näkymin tiedossa iloinen pyrähdys D.C:n nurkille, kun ystävä siellä nykyisin asustelee :)

 
5. syyskuuta 2012 klo 21.55 , Blogger Aron Koominen kirjoitti...

Hieno matkakohde ja varmasti myös hieno ajankohta. Itse en ole Nykiin vielä syksyaikaan päässyt käymään, mutta parempi puoliskoni siellä kävi juuri loka-marraskuun tienoilla jokunen vuosi sitten. Ei kuulemma ollut pöllömpi ajankohta.

Shake Shack on kyllä ihan must, mutta sehän jo mainittiin. Carnegie Delin pastrami ja miksei myös juustokakkukin ovat niin ikään tutustumisen arvoisia. Syömisten lisäksi listalle nostaisin Nykin puistoista oman suosikkini High Linen. Se lienee kaunis myös ruskan väreissä.

 
7. syyskuuta 2012 klo 8.49 , Blogger Inka kirjoitti...

Tänä syksynä korkeintaan haaveissa, ei sitä ihan joka vuosi kehtaa.. Mutta onneksi on road trip mitä fiilistellä! :)

 
10. syyskuuta 2012 klo 22.16 , Blogger Milla - Pingviinimatkat kirjoitti...

Mysteeriksi on jäänyt, että kuinka olemme onnistuneet kiertämään High Linen edellisten parin visiitin yhteydessä, mutta on ehdottomasti tämän reissun "must see" kohde! Tosin lista niistä alkaa olla taas aika pitkä :D Aina poistutaan kaupungista miettien, että jäipähän ensi kerrallekin jotakin... Hyvä toisaalta niinkin!

 
10. syyskuuta 2012 klo 22.20 , Blogger Milla - Pingviinimatkat kirjoitti...

Haaveilu tekee hyvää ja saa todellisuuden maistumaan sitten aikanaan sitäkin makeammalta :) Teidän road trip kuulostaa ihan todella upealta suunnitelmineen päivineen. Meillä oli vähän osin saman suuntaisia suunnitelmia ensi kesälle, mutta katsotaan nyt miten onnistutaan tuhlaamaan kesänkin retkikassa jo tässä talven mittaan :D

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu