Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Kesän reissusuunnitelmia

28.4.2013

Kesän reissusuunnitelmia

Alkaa kai olla jo aika paljastaa tulevan kesän reissusuunnitelmia. Eivätpä ne tosin ole vielä meillekään kovin selvät ja lopputulos näyttänee aivan toiselta, kuin mitä alla oleva karttakuva. Mitään muuta sataprossaisen varmaa ei vielä ole kuin, että lennämme Stuttgartiin heinäkuun alussa ja palaamme samasta kaupungista Helsinkiin kolme viikkoa myöhemmin. Tarkoitus on vuokrata alle auto  päästäksemme myös niihin syrjäisempiin paikkoihin ja vodaksemme tehdä retkiä päiväseltään vaihtamatta aina majapaikkaa. Mitään ei meinata myöskään lyödä turhan tarkkaan lukkoon, jotta on sitten muutosvaraa tienpäällä. Tässä vaiheessa olisi upeaa kuulla vinkkejänne sieltä ruudun takaa! Erityisesti kiinnostavat paikat, jotka ovat poissa suurten teiden varrelta, eli pienet suloiset kylät, parhaat maisemat ja kauneimmat ajoreitit. Ja vinkkejä saa siis jakaa alla olevasta reitistäkin poiketen.



Vuosia sitten ollessamme ensimmäisellä yhteisellä kesälomareissulla seikkailimme autolla etsien erään viiksekkään sedän kesämökkiä eteläisessä Saksassa. Herran tekoset ovat aiheuttaneet sen verran syvät haavat, että paikkaan ei suuremmin ollut opasteita ja lopulta olimme perillä vasta varttia ennen sulkemista ja Kotkanpesä jäi näkemättä (parkkipaikalta kun pitää vielä ottaa bussi perille asti ja viimeinen vuoro oli jo lähtenyt). Joten jos nyt sitten toisella kertaa löytäisimme perille ajoissa ja pääsisimme ihastelemaan noita maisemiakin. Sen kummemmin ei ole tarvetta jäädä noille nurkille notkumaan, mutta Salzburg kaiketi on ihan kaunis kaupunki, joten kai sielläkin voisi pyörähtää. Itävallasta kaivataan erityisesti niitä teidän vinkkejä!



Itävallasta on tarkoitus suunnata Sloveniaan ja koska Bled on jäänyt mieleen erittäin positiivisena, niin olisi siellä mukava vierailla parin päivän ajan. Ympäristössä on ymmärtääksemme paljon muutakin hienoa nähtävää, joita tällä kertaa autolla olisi helppo lähteä katsastamaankin. Liikunta ja patikointikuviot näillä nurkilla kiinnostavat erityisesti. Bledistä näyttäisi pääsevän pikkuteitä pitkin Mariboriin, jossa voisi käydä ainakin maistelemassa viinejä. Ljubljanasta jäi myös positiivinen muisto kolme vuotta sitten, mutta aikaa oli aivan liian vähän, joten korjataan sekin virhe. Mitäs muuta Sloveniassa kannattaisi käydä katsastamassa?



Slovenian jälkeen voisi tehdä pyrähdyksen Kroatiaan. Edellisellä reissulla jo olisimme halunneet nähdä Plitvicen kansallispuiston, mutta ajanpuutteessa se jäi väliin. Lisäksi Kroatiassa olisi mukavaa vierailla rannikolla, mutta sieltä mieluusti keksittäisiin jotakin pienempiä ja vähemmän turismin kourissa olevia vaihtoehtoja (ei siis ehkä Pulaan tässä vaiheessa).



Italia onkin sitten yhtä isoa kysymysmerkkiä… Olimme kolme vuotta sitten Comolla ja nyt haluamme välttää nämä selkeimmät turistipyydykset. No yksi poikkeus toki pitää olla; Cinque Terre.  Paikka, minne muuten Ligurian aikoinaan kolunnut Milla haluaisi tehdä vierailun. Italiasta kaivataan siis vinkkejä pikkuruisista kylistä ja pohjoisosan kauneimmista maisemista. Täällä voisimme kernaasti taas sulatella ilmakuivattuja kinkkuja, juustoja ja viinikarahvillisia käppäilemällä vähän suuremmissakin korkeuseroissa.



Tähän mennessä olemme varmastikin jo saapuneet reissun viimeisille päiville ja käytetään ne sitten Sveitsissä ja mikäli aikaa on. Tai niin, miksei Ranskassakin. Pikkuruisessa Liechtensteinissakaan emme ole vielä kumpikaan käyneet, mutta siihen riittänee tarvittaessa lähinnä läpiajo. Loman loppumetrit haluaisimme viettää hulppeissa maisemissa ja pienissä sympaattisissa kylissä, joten Sveitsissä enemmänkin pyörineet, laittakaa ihmeessä vinkkinne jakoon.



Kaikista vinkeistä jo etukäteen kiittäen! 

Tunnisteet:

18 kommenttia:

28. huhtikuuta 2013 klo 12.50 , Blogger Inka kirjoitti...

Vauu-uu miten siistiltä kuulostaa tuo reissu!! Just semmonen Euroopan sisäinen road trip, ettei paremmasta väliä!

Trieste oli mun mielestä tosi ihana, symppis rantakaupunki täynnä pieniä sokkeloisia katuja, ja aivan mahtava kaupunkilaituri kesäpäivien piknikkiä varten. Siellä on myös uimaranta Miramaressa, mikä on vähän keskustan ulkopuolella. En käyny siellä uimassa, mutta kehuivat sitä kovasti. Miramaressa oli myös nätti linna, jonka puisto oli myös mainio piknikile. :)

Salz oli meikästä ihan supertylsä, ainoa mistä tykkäsin oli ne hienot linnat ja muut rakennukset, eli päivän reissu sinne oli mulle ainakin ihan soppeli. Läntisestä Itävallasta ei oo muutenkaan kauheesti kokemusta, kun oon ite viettäny aikani enemmänkin siellä itäisellä puolella.

Toivottavasti Mariborista tulee jotain vinkkejä sitten toukokuun reissun jälkeen. :)

Ja pakko nostaa hattua, kun lähette avoimin mielin vailla sen suurempia lukkoon lyötyjä suunnitelmia. Mää en ikinä vois, oon sen verran kova suunnittelijahirmu. :D

 
28. huhtikuuta 2013 klo 15.29 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kateeksi käy! Toivottavasti saadaan taas, ja varmasti saadaankin seurata retkeä ihanien kuvien kera. Jos saatte mahdollisuuden piipahtaa paikassa nimeltä Riquewihr, ihan Ranskan ja Saksan rajoilla, niin kannattaa käydä. Ihan supersuloinen pikku kylä.

Bon voyage!

Laura

 
28. huhtikuuta 2013 klo 20.10 , Blogger Milla - Pingviinimatkat kirjoitti...

Kiitos Inka vinkeistä ja jäämme tietysti innolla odottelemaan niitä Mariborin vinkkeja. Täytyy ehkä myös Panua hieman tentata aiheesta vielä myöskin. Jos sulle tulee mieleen jotakin pieniä kivoja kyliä/paikkoja Itävallasta, niin huikkaathan tänne päin. Heinäkuuhun asti on aikaa :)

Olin jo kirjoittamassa vastausta tästä 'mieli avoimena ilman suunnitelmia' vs. 'valmiit suunnitelmat', mutta tulin siihen tulokseen, että aiheesta voisi kirjoittaa ihan vaikka oman postauksen. Sen verran pitkäksi alkoi meinaan vastaus venyä :D Sen verran lohdutan kuitenkin, että eihän se ettei ole varauksia valmiina estä meikäläistä suunnittelemasta. Hauskempaa suorastaan, kun voi rakennella erilaisia skenaarioita ja suunnitella seikkailua viimeiseen päivään asti :) Suunnitteluhan on jo puolimatkaa ainakin meikäläiselle :D -Milla

 
28. huhtikuuta 2013 klo 20.15 , Blogger Milla - Pingviinimatkat kirjoitti...

Kiitos Laura vinkistä! Riquewihr onkin ihan Obernain lähellä mikä oli ainokainen noilla nurkilla tietämäni sympaattinen kylänen ja siksi sen olin ehtinyt kartalle merkitsemään. Toivottavasti ehdimme Ranskaankin asti siis :) Ja ihan varmasti saatte seurata reissuamme blogin välityksellä!

 
28. huhtikuuta 2013 klo 20.34 , Blogger Kea | Deep Red Blues kirjoitti...

Mä tykkään ite Lago Maggioresta, joka on ihan eri maata turistien suhteen kuin Como... tein taannoin postauksenkin, jossa oli jotain Maggioren kuvia. Käy tsekkaamassa! MIlanon ympäriltäkin löytää kivoja pieniä kaupunkeja, kuten Pavia...

 
28. huhtikuuta 2013 klo 20.48 , Blogger Milla - Pingviinimatkat kirjoitti...

Heh, Lago Maggiore on juurikin tuo yksi kartan merkinnöistä Pohjois-Italiassa! Se on meinaan ollut to do -listalla jo pidempään, mutta viimeksi päädyimme sitten kuitenkin Comolle Bellagioon, kun sekin oli päästävä kokemaan :D Kävin kurkkimassa postauksesi, kiitos vinkistä :) Ja Paviakin on nyt merkitty muistiin.

 
29. huhtikuuta 2013 klo 18.59 , Blogger Tickler kirjoitti...

Itävällan ja Saksan rajalla on Bodensee-järvi. Sen rannalla on Bregentzin pieni kaupunki. Siellä on oopperafestivaalit kesällä. Näyttämö on järvellä ja esim. itse näin Toscan siellä, jossa laulaja tipahtaa korkealta parvekkeelta veteen. Ei riitä, että osaa laulaa & näytellä. Tulee vielä osata uidakin eikä saa pelätä korkeita paikkoja :). Elämys myös ei-niin-oopperan-ystäville.

Ascona ja Lugano Sveitsissä ovat myös kauniita, mutta ihan parasta on Lago Maggiore ja siellä Brissagon saaret. Joskos Millallekin rakennettaisiin moinen palatsi :)?

 
29. huhtikuuta 2013 klo 20.32 , Anonymous Nella / Kaukokaipuu kirjoitti...

Aivan mahtavalta kuulostava reissu, voi taivas sentään! Ihan hulppeaa! Mulla ei niinkään ole antaa vinkkejä, jään odottamaan niitä teidän reissulta meidän tulevia seikkailuja silmällä pitäen. :)

 
29. huhtikuuta 2013 klo 21.34 , Blogger Milla - Pingviinimatkat kirjoitti...

Miten mukava kuulla sinusta Tickler pitkästä aikaa ♥ Lugano onkin parin miljoonan vuoden takaa entuudestaan tuttu ja ehdottomasti yksi niistä miljoonista paikoista jonne aina haluaa palata takaisin.

Palatsi Lago Maggiorella ei kuulosta lainkaan pöllömmältä idealta! Sen nimeksi voitaisiin antaa vaikka vaatimattomasti Milla Maggiore? Maggioren ollessa mielessämme jo valmiiksi ja sen verran paljon se on nyt saanut suosituksia, että ei varmaan kannata ainakaan ohi ajaa ;) -Milla

 
29. huhtikuuta 2013 klo 21.42 , Blogger Milla - Pingviinimatkat kirjoitti...

Kummasti sitä rupesi oma loman odotus käyrä nousemaan tätä rustaillessa ja karttoja fiilistellessä! Vielä tässä mietin menisinkö italian alkeiskurssille ennen lomaa, jotta saisin taas vähän tukea haaveelleni oppia itse kielikin joskus.... Motivaatio opiskeluun on kummasti korkeammalla ennen reissua, kuin sitten syksyllä loman jälkeen :D -Milla

 
30. huhtikuuta 2013 klo 8.50 , Anonymous Nella / Kaukokaipuu kirjoitti...

Ymmärrän (; Ja certo! Sitten voidaan puhua yhdessä italiaa :) Ei muuta kun kurssille mukaan, se varmaan räjäyttää ton reissukuumepotin ihan viimeistään :D

 
3. toukokuuta 2013 klo 15.11 , Anonymous Soleil kirjoitti...

Hei, täältä etelä-Saksasta!:)
Kiitos, ensin mukavasta blogistasi ja upeista kuvistanne. Olen käynyt lukemassa täällä, varmaan yli vuoden mutta en ole taitanut tänne koskaan ennen kirjoitella. Hieno pitkä reissu teillä on takana.:)
Olemme suomaliset karavaanari Mailmalla ja toteutamme meidän suurta unelmaamme ja reissamme täällä keski-ja etelä Euroopassa paljon. Yli kaksi vuotta olemme asuneet uudessa kotimassamme ja tämä uusi elämän jäksö on ollut todella ikimuistoista ja ihanaa aikaa. On kannattanut unelmoida ja haaveilla, nyt sitä olemme täällä eläneet. Nähtävää ja koettavaa kyllä riittää. :)
Teimme Italiaan viimme vuonna neljä reissua ja lokakuussa vietimme aikaa kolme viikkoa Toscanan aluella ja paljon on muitakin reissuja Sveitsiin ja Itavaltaan. Kroatiaan asti emme ole viellä kereneet. Muistokirja blogiani olen alkanut pitämään vasta hiljattain. Jotakin kuvalinkkejä on vuosilta 2011 ja 2012 siellä ja nyt alkuvuoden viikonlopun reissuilta.
Yritän saada sinulle jonkinlaisen listan mukavista paikoista lähi aikoina aikaiseksi.
http://soleilblogi.blogspot.de/
Terveisin:Soleil

 
3. toukokuuta 2013 klo 19.54 , Blogger Katja kirjoitti...

Miten olisi benjihyppy Verzasca-padolta Sveitsin puolella lähellä Itävallan rajaa, mistä itse James Bondkin aikoinaan hyppäsi. Taikka ajelua maailman kauneimmaksi luokitellulla spagettitiellä pohjois-Italian Stelvio Passilla? Taikka verovapaita ostoksia Sveitsin ainoalla verovapaalla alueella Samnaun kaupungissa? Koitetaan itse suunnistaa kesällä autolla suomesta saakka noille alueille ja vähän vielä etelämmäskin... Mielenkiinnolla tulen seuraamaan blogianne :) Hyvää matkaa!

 
4. toukokuuta 2013 klo 12.44 , Blogger Milla - Pingviinimatkat kirjoitti...

Mahtavaa, että olette tehneet haaveistanne totta ja elätte unelmaanne :) Etelä-Saksasta on varmasti aika paljon kätevämpi tehdä reissuja omalla menopelillä ja vinkkejä teiltä varmasti löytyy roppakaupalla. Hienoissa paikoissa olettekin käyneet ja blogistasi löydän varmasti myös hyviä vinkkejä. Älä ota paineita listan tekemisestä. Vinkkejähän voi aintaa tästä reissuun asti jos jotakin erityistä juolahtaa sponttaanistikin mieleen. Kiitos jokaisesta jo ennakkoon :)

 
4. toukokuuta 2013 klo 12.57 , Blogger Milla - Pingviinimatkat kirjoitti...

No teillä on ainakin reissusuunnitelmat valmiina :) Stelvio Passin kokeminen riippunee osaltamme paljon sitten siitä mistä olemme tulossa ja minne menossa rajanylityksen vaiheessa. Kiiots vinkeistä ja hyvää matkaa teillekin!

 
23. toukokuuta 2013 klo 17.27 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Voi että mä kihisen kateudesta täällä ! Ensimmäisenä suuremman luokan matkustustavoitteenani on ollut reissata kaikki Euroopassa sijaitsevat valtiot läpi ja tuollaisella muutaman viikon "road tripilla" saisi kyllä niin helposti puuttuvia maita listaan lisää. Vaikka Saksassa asunkin, on sijainti niin pohjoinen, ettei täältä valitettavasti aivan niin helpolla pääse Keski- ja Etelä-Eurooppaa kiertämään, jonka vuoksi vihreä väri naamalle nousee (: Slovenia on kyllä aivan mieletön matkakohde, joka yllätti ainakin minut täysin - en millään malttaisi odottaa uutta reissua sinne !
-Laura

 
25. toukokuuta 2013 klo 18.08 , Blogger Milla - Pingviinimatkat kirjoitti...

Onni pohjoisemmassakin Saksassa on kuitenkin se, että ei ole pakko lentää tai tuhrata aikaa laivassa, että pääsee vihdoin "mestoille" :) Omaa suuremman luokan reissua suunnitellessasi saat toivon mukaan jotakin hyödyllistä irti meidän kesän reissusta. Laita postaustoiveita tulemaan, jos tulee mieleen jotakin mistä voisi olla sinullekin hyötyä suunnittelussa. Ja me tietysti otamme ilolla vastaan kaikki vinkit Sloveniasta :)

 
5. kesäkuuta 2013 klo 17.35 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Sveitsistä: tuo kartan reitti Tessinin kantonista Graubündeniin on hyvä. Upeita maisemia, aitoja kyliä, kunnon vuoristoa.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu