Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Loma lomalla Langkawilla

9.11.2011

Loma lomalla Langkawilla

Bussi KL-Kuala Perlis (7h) 43MYR / hlö
Lautta Kuala Perlis-Langkawi (50min) 18MYR / hlö
30min taksimatka (3hlö) 40MYR
Majoitus 0 rahaa


Vuorossa oli reissun erikoislegi, eli loma lomalla Langkawilla kera Millan sukulaisten, jossa vietettäisiin samalla kahdet 60-vuotispäivät. Luvassa oli 5 yötä tasokkaampaa majoitusta, viiniä ja hyvää seuraa. Vaikka kaksin olemmekin oikein hyvin viihtyneet, niin tekee varmasti hyvää rupatella muidenkin tuttujen kanssa välistä.



Matkalle lähdettiin jälleen kerran aamutuimaan, ja illalla seitsemän jälkeen oltiin vasta perillä, mutta tällä kertaa matka taittui huomattavasti rennommin eikä perillä oltu kuoleman väsyneitä. Kai alamme pikkuhiljaa tottumaan pitkäkestoisiin reissupäiviin, etenkin kun verensokeria onnistuttiin pitämään yllä ihanilla tuoreilla hedelmillä. Isohkolla aamiaisella saattoi myös olla osuutensa asiaan ;)

Juhanan aamiainen KL:n bussiasemalla

Auringon laskiessa saavuimme Langkawin Kuahin satamaan, jossa Millan sisko Maiju jo odottelikin ja kimpassa huristeltiin kohti paratiisirantaamme. Takseilla on kiinteät hinnat, jotka pohjautuvat matkaan ja henkilömäärään. Niistä ei siis voi tingata, eikä tarvitse pelätä kuskin kusettavan. 30min myöhemmin ja 40MYR köyhempinä saavuimme perille Mutiara Buray Bay –resortiin, jossa odottivat loput iloisen seurueemme jäsenistä – eli juhlakalut - ja loma lomallamme saattoi alkaa!

Ihana oma mökkimme

Päivät kuluivat nopeasti rannalla tai altaalla paistatellessa, ja illat keskitettiin hyvälle ruualle ja juomalle. Se ero tietysti on tasokkaan ja vaatimattoman majoituksen välillä, että ravintolat ympärillä ovat samalla linjalla hinnoittelun kanssa. Tiomanilla kun oli tottunut syömään täyden illallisen hintaan 25MYR (n. 5,8€), niin Langkawilla ei selvinnyt mitenkään alle 50MYR. Viiniä oli onneksi laajasti saatavilla, joten Milla oli hyvin iloinen saadessaan oluelle hieman vaihtelua. Langkawi on kuitenkin verovapaata aluetta, joten jos haluaa hakea kaupasta omat juomat ja tissutella rannalla, niin tulee tölkille hintaa n.1,50MYR verran ja halvimmalle viinipullolle n.25MYR. Ravintoloissa hinnat ovat moninkertaiset.



Hotellin aamiainen sitten kävikin hyvin brunssista, kun nautimme sitä vasta lähemmäs kymmenen aikaan ja voidaan sanoa, että tarjonta oli runsas! Aamiainen oli kaiken kaikkiaan varsinainen kulttuurien kohtaaminen, sillä runsas aamiaisvalikoima perustui siihen, että asiakaskunta koostui 70% Lähi-idän kansalaisista ja loput olivat länsimaalaisia. Tarjolla oli jokaiselle jotakin ihan currystä pannukakkuihin. Tosin perus länkkäriaamiainen oli hieman erilainen, sillä muslimi-Malesiassa ei myydä lainkaan sianlihaa. Pekoni oli korvattu naudanlihasiivuilla ja nakit valmistettu kanasta. Myöskin suomalainen rauhallinen jonottaja jää nopeasti kaapujen jalkoihin, jollei pidä puoliansa.

Langkawi on selvästi näiden hunnutettujen serkkujemme lomakohde. Uskonnon puolesta tämä on jo tietysti heille helppo paikka tulla. Meille länkkäreille sikäli hyvä, että eivät välitä suuremmin tuosta uimisesta, joten rannalla ja altaalla oli hyvin tilaa. Mielenkiintoista olisi tosin tietää mitä ajattelevat meidän kulttuurin auringonpalvomisesta melko niukassa vaatetuksessa… Iltaisin olivat hieman spooky näky, kun hotellin hämärällä alueella lipuivat kuin mitkäkin kummitukset. Ei kehdattu kuvata…

Yhtenä päivänä raskimme mekin jättää rantatouhut ja seurueemme jakaantui sukeltajiin ja Langkawin huipulle suuntaaviin. Pingviinimatkalaiset lähtivät ihastelemaan maisemia cable carilla. Näköalat olivat kerrassaan upeat ja 30MYR pääsymaksun ja jonotuksen arvoiset. Kuvat kertokoon loput tarinasta.




Panoramaa korkeuksista
Muuten päivien viihdykkeenä toimivat resortin alueella viihtyvät apinat, liskot ja ”tuplanokkalinnut”. Erikoisen näköiset apinaveijarit ovat varsinaisia sirkusapinoita, sillä sen moinen show on aina päällä! Eräänä aamuna onnistui yksi aamiaiselle yhtä aikaa ja tarkasti valikoiden kävi hakemassa erään tytön lautaselta nimenomaan suklaakakun ja muffinssin!




Näiden päivien kohokohta oli tietysti The Synttäripäivä. Tarkoituksena oli nauttia hieman kuohuvaa rannalla ja illalla nauttia erinomainen illallinen. Kuohuvan juonti tosin siirtyi rannalta mökin terassille sadekuuron yllättäessä. Sateet onneksi väistyivät iltaan mennessä saatiin nauttia illallinen sankareiden toiveiden mukaan rantahietikolla Lighthouse –nimisessä ravintolassa. Kiitos ja kumarrus vielä sankareille upeista yhteisistä päivistä lomaparatiisissa Langkawilla!


Klikkaa isommaksi


Tunnisteet: ,

5 kommenttia:

9. marraskuuta 2011 klo 9.34 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kivoja kuvia ja tarinoita! Hauskan näkösiä noi apinat siellä. Ite oon nähnyt vaan niitä tavallisemman näköisiä apinoita. Lintukin on aika upea ilmestys ja toi reissailu muutenkin aika kadehtittavaa aktiviteettia.

Langkawillakin käytiin n. 1,5vuotta sitten. Harmittaa edelleen, että jäi noi cable carit väliin, vaikka varmaan ois vähän jännittänyt se yläilmoissa roikkuminen.

Toi on myös kiva juttu, että laitatte aina paikallisen hintatason näkyviin!

-Tiina

 
13. marraskuuta 2011 klo 15.45 , Blogger Milla - Pingviinimatkat kirjoitti...

Kiitos Tiina kommentista ja palautteesta blogin suhteen muutenkin! Mukava myös aina kuulla mitä fiiliksiä on muilla samoissa paikoissa käyneillä :)

 
13. marraskuuta 2011 klo 23.05 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Huoh... ihana lomaloma teillä ollut läheisten kanssa! Tahtoo sinne! Ja upeita kuviakin tietty taas ;)
Itse juuri shoppasin talvea, viimaa ja tuiskuja varten untsikan, "lumikengät" ja "uggsit" (no oikeesti skechersit ;))
Talvea ootellessa on ihana sujahtaa välillä lomatunnelmiin teidän luokse :)
Ikävähalit..

 
13. marraskuuta 2011 klo 23.06 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

no shoppailuistakin milla varmasti osasi päätellä, että minähän se täällä kirjoittelin, eli lisbetti, unohtui mainita ;)

 
12. huhtikuuta 2012 klo 5.08 , Blogger Anna kirjoitti...

Mahtikuvia, once again! Ton cable carin olisin tosiaan ainakin halunnut tsekata Langkawilla, mutta joka päivä altaalla polskiessa mietittiin että 'ehkä huomenna'...:) Vaikuttaa kuitenkin sellaselta paikalta, että voi olla että eksytään joskus uudestaankin!

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu