Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

3 yötä reissuun on

14.10.2011

3 yötä reissuun on

Alkaakin tosiaan jo tuntua siltä, että reissuun lähdetään ja ihan pian! Muutto kun saatiin hoidettua, niin alkoi erinäisten sekalaisten "pikkuasioiden" hoitaminen ja listojen läpi käyminen. Vielä tälle päivälle to-do listalla komeilee pankissa käyminen, mutta vähiin käy sekin lista. Muutoin lähinnä tavataan rakkaita ystäviä, sukulaisia ja tehdään pakkausharjoituksia.

Ensin punnataan!
Harjoitusta tosiaan tarvitaan, jotta kaikki saadaan mukavasti matkaan. Nyt pakkaamisen lopputulos on enemmänkin "kuinka saan tämänkin vielä sullottua??"... Huoh... Kyllähän matkankin aikana päästään harjoittelemaan ja laitetaan sitten postissa kotiin jos todetaan ylimääräiseksi.

Tärkeitä hoidettavia asioita muuton lisäksi on loppujen lopuksi yllättävän vähän. Aikaa enemmän muistamista vie ns. pikkuasiat, kuten lääkärissä ja apteekissa käyminen, pankkiasiat, postin ja maistraatin osoiteilmoitukset jne. Olemme muuten nykyään maistraatissa tilassa 'vailla vakinaista asuntoa' eli kotikuntamme on Helsinki, mutta meillä ei ole osoitetta. Postithan saa käännettyä mihin tahansa, joten ne on käännetty äideille. Vakuutusasiat ja passit kunnossa, uusi visa tilattu matkan aikana umpeutuvan tilalle, lääkärissä käyty, apteekissa käyty, joten mitäs tässä sitten enää kummempia?

Muutetaan pakkausta niin, että jaksaa hymyillä
Rokotuksia emme joutuneet ottamaan onneksi ollenkaan ja säästyi pitkä penni. Sen verran on tullut reissattua jo mennä vuosina, että hepatiitit ja muut ovat hoidossa entuudestaan. Malariasta tehtiin päätös, että sitä ei ainakaan etukäteen hankita. Myanmar (Burma) on ainoa suunnitelluista kohteista jossa malarian estolääkitykselle olisi tarvetta, mutta kohde on meillä ajankohtainen vasta reilusti ensi vuoden puolella, joten harkitaan sitten uudestaan jos siltä tuntuu ja hankitaan lääkkeet tarvittaessa paikan päältä. Lääkkeitä ei suuremmin rahdata mukana, koska periltä saa kyllä tarvittaessa kaikkea. Tietysti jos on henkilökohtainen päivittäinen lääkitys, niin kannattaa ne huolehtia ennen lähtöä. 

Ja lopuksi "pose!"
Matkabudjettia laatiessa on hyvä laittaa euroja hoidettavien asioiden perään. Vakuutukseen paloi satoja euroja, muuttoon pari sataa (vaikka saatiin apuja ja auto lainaksi sukulaiselta), apteekkiinkin reilu saturainen, rinkat taas muutama satanen ja ihan vaan kaikkeen muuhun pieneen pari-kolme sataa. Siinä on huvennut nopeasti lähes pari tuhatta euroa ennen kuin ollaan edes Helsinki-Vantaalle päästy. No sinne mennään ainakin bussilla ;) 

Tässä vaiheessa toivotellaan vaan mukavaa viikonloppua!


Tunnisteet: , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu