Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Narnian tarinan kulisseissa - Ruka, Kuusamo 24.-28.12.2012

31.12.2012

Narnian tarinan kulisseissa - Ruka, Kuusamo 24.-28.12.2012


Joulun vietto jatkui hyvässä seurassa Rukalla. Lensimme aattona Kuusamoon, jossa puolet seurueestamme jo odotteli. Mökit ja asunnot ovat näin joulun alla vuokrattavissa lähinnä viikoksi kerrallaan ja seurueemme muut jäsenet olivat saapuneet perille autolla jo lauantaina. Lokakuussa reissua vielä suunniteltaessa arvoimme autoilun ja lentämisen välillä, joista aikataulumielessä jälkimmäinen oli kuitenkin järkevämpää. Etenkin kun perillä oli yksi autokin käytettävissä. Tuolloin lokakuussa lipuista joutui pulittamaan 200€ henkilöä kohden.

Majapaikkamme ei ollut mökki vaan luhtitalotyyppinen parvekkeellinen asunto n. 200m Ruka-aukiolta rinnettä alaspäin Rukatontun vieressä. Laskettelijat pääsevät heti asuntojen vierestä ankkurihissille ja murtsikan harrastajat valaistuille laduille suoraan takapihaltaan. Asunnossamme oli kaksi makuuhuonetta, olohuone, tupakeittiö, sekä tietenkin takka ja sauna. Kaiken kaikkiaan oikein sopiva koko ja sijainti sekalaisiin tarpeisiimme.


Pieniä toiveita rinteeseen pääsystä oli yli 15 vuoden tauon jälkeen, mutta alkuun Millan flunssa ja rapsakka -25 asteen pakkanen piti huolen siitä, että pysyttelimme enimmäkseen sisätiloissa ja keskityttiin enemmänkin nauttimaan yhdessä olosta. Mitäpä muuta sitä joululta toisaalta osaisi toivoakaan, kuin laatuaikaa läheisten kanssa. Pöydät notkuivat herkullisista ruoista, nauroimme porukalla niiden äärellä pitkät illat ja nukuimme päälle kunnon unet.


Lopulta rinnekokeilut jäivät osaltamme kokonaan ja keskityimme ihastelemaan Suomen uskomatonta luontoa mm. pienten kävelylenkkien muodossa. Päivän pituushan oli hurjat KOLME tuntia, joten jos mieli ulos valoisaan aikaan, niin tuli ulkoilu ajoittaa aika tarkalleen puolille päivin. Torstaina alkoi pakkanenkin vihdoin hellittää parinkymmenen asteen lämpöisemmälle puolelle ja päätimme tehdä pienen retken Oulangan kansallispuistoon Myllykoskelle. Oulangan kansallispuisto on 270 neliökilometrin laajuinen alue Kuusamon ja Sallan rajamailla ja sen läpi kulkee tunnettu retkeilyreitti Karhunkierros (80Km). Näin talvisaikaan meitä ei kuitenkaan patikointi suuremmin kiinnostanut (eikä kovin pitkiä reittejä pääse edes kävelemään ilman lumikenkiä), joten ajelimme suoraan n. 20Km matkan Rukalta Juumaan ja kävelimme 1,7Km matkan Myllykoskelle. Aloituspiste on sama kuin Pienen Karhunkierroksen (12Km) aloituspiste ja polku metsän halki oli kuin suoraan Narnian sadusta! Maailmassa on paljon upeita paikkoja, mutta kyllä näissä kotimaan metsissä on ihan omanlaistaan lumoa ja taikaa.

Takaisin koskelta ei olisi malttanut lähteä sitten millään, mutta polku ei ole valaistu, joten valoisaan aikaan oli käännyttävä takaisin. Perillä 1930-luvulla rakennetulla ratasmyllyllä olisi voinut grillailla nuotiossa vaikka makkarat, jos vain olisi ymmärretty pakata eväät mukaan.

Kaiken kaikkiaan neljän päivän pikainen vierailu Rukalla teki todella hyvää. Suomen luonto ja pohjoisen maisemat ovat vailla vertaisiaan ja niissäkin riittää ihmeteltävää. Seura oli erinomaista ja kaikki ehtivät yhdessä olon lomassa harrastamaan mieleisiään asioita. Rukalla tuntuu olevan monenkin sortin aktiviteettia niillekin, joita ei suksilla harrastaminen kiinnosta. On lumikenkäilyä, huskysafaria, moottorikelkkailua, poroajelua, Kuusamon tropiikki kylpylä- ja Angry Birds Activity Park –palveluineen jne. Ravintolapalveluitakin löytyy moneen makuun, perinteisimmistä poro- ja kalaruuista aina Coloradon burgereihin ja Classic Pizzoihin, mikäli mökissä kokkaaminen ei jaksa kiinnostaa. Kaiken kaikkiaan reissumme oli onnistunut ja kernaasti lähdemme Rukalle toistekin!

Rukatontussa pääsee kokeilemaan vaikka savusaunaa ja avantoallasta! 

Kotimaan kauneudesta puheenollen! Viisi upeaa kotimaista kohdetta on valittu ehdolle Matkamessujen Suomalainen matkailupalkinto - Finnish Travel Award äänestykseen. Olethan äänestänyt jo omaa suosikkiasi? Ja samalla tietysti toivottavasti klikannut Pingviinimatkoille äänesi paras kotimainen matkailuaiheinen blogi –kategoriassa ;) Kiitos jo tässä kohtaa kaikille meitä tukeneille ja kannustaneille!!

Ja tietysti ONNELLISTA UUTTA VUOTTA 2013!!

Tunnisteet:

13 kommenttia:

31. joulukuuta 2012 klo 12.09 , Blogger Teea kirjoitti...

Todella upeita kuvia! Kyllä Suomen luonnossa on taikaa, erityisesti näin talviaikaan jos lunta on paljon.

Ja ääni meni jo aiemmin teille, upea blogi :)

Hauskaa vuodenvaihetta!

 
31. joulukuuta 2012 klo 13.49 , Blogger Tickler kirjoitti...

Kuusamo <3.

Myllykoski on suosikkini. Toinen kaunis paikka on Kiutaköngäs, jonne pääsee autolla ihan lähelle. Kiutakönkään vierellä on myös Oulangan Kansallispuiston Opastuskeskus, jossa on paljon asiaa ko. alueesta.

Noita huoneistoja, missä tekin asuitte vuokrataan kyllä lyhyemmiksikin aikaa eikä aloituspäivää ole eli voit itse sen valita. Lisäksi niissä saa 4 vrk kolmen hinnalla tai 7 vrk viiden hinnalla. Minusta ne on älyttömän hyviä etuja, kun normaalisti lähes kaikki majoituspaikat hiihtokeskuksissa ovat la-la. Lisää Rukan ja Pyhän noista Ski-Inn huoneistoista: www.ski-inn.fi. Niin, ja niistä kaikista pääsee suoraan suksille :). Harmi, että ette päässeet mäkeen. Tuntureissahan muuten on yleensä vähemmän pakkasta kuin lähiseuduilla. Kuusamossa taidettiin koko joulun aika mennä jopa -30 asteen pakkasessa.

Mukavaa vuodenvaihdetta ja ihania muistoja tästä vuodesta! Äänestetty on!

 
1. tammikuuta 2013 klo 10.19 , Blogger Liisa kirjoitti...

Ihan mieletöntä...!

 
1. tammikuuta 2013 klo 10.20 , Blogger Milla - Pingviinimatkat kirjoitti...

Kiitos Teea ja reissujen täyteistä vuotta 2013 sinulle :)

 
1. tammikuuta 2013 klo 10.25 , Blogger Milla - Pingviinimatkat kirjoitti...

Hyvä tietää, että kämppiä saa myös lyhyemmäksi aikaa. Tällä kertaa viikko ei ollut ongelma, kun osa porukasta pyyhälsi paikan päälle jo aiemmin. Pakkasta olisi ollut vielä vähemmän tunturin laella ja sehän on tietysti mäen laskua harrastaneille oikein mukava asia :) Onneksi oltiin vähän Kuusamoa ylempänä, niin ei ihan -30 aseeseen päästy! Ihan riittävästi oli nytkin :D
Kiitos ja ilon täyteistä vuotta 2013 sinullekin!

 
2. tammikuuta 2013 klo 0.18 , Blogger Veera Bianca kirjoitti...

Miten mä oon voinut missata näin mahtavan reissublogin :D

 
2. tammikuuta 2013 klo 13.41 , Anonymous Nella Rantapallo kirjoitti...

Ai että, Rukalle pitäis kyllä itsekin päästä taas laskemaan! Ja kiva bongata sun blogi myös tän kilpailun kautta. :)

 
2. tammikuuta 2013 klo 14.50 , Blogger Milla - Pingviinimatkat kirjoitti...

No niin oli <3

 
2. tammikuuta 2013 klo 14.52 , Blogger Milla - Pingviinimatkat kirjoitti...

Heh, kiitos vaan ja hyvinhän sitä vielä ehtii mukaan :D Tervetuloa siis!

 
2. tammikuuta 2013 klo 15.04 , Blogger Milla - Pingviinimatkat kirjoitti...

Täytyy ehdottomasti lähteä Rukalle uudemmin meidänkin, jotta päästään ihan laskemaankin! Blogisi laskukuvat eivät juuri helpota tuota kaipuuta :D Huikeita kuvia hienoista reissuista sinulla kaikinpuolin muutenkin.

 
8. tammikuuta 2013 klo 20.15 , Anonymous Satu VW kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta Pingviinimatkalaisille! Ja oli kyllä niin upeita kuvia että tuli hieman koti-ikävä... :) Onnea muuten kisaan ja onneksi olkoon!!! :)

 
8. tammikuuta 2013 klo 22.41 , Blogger Milla - Pingviinimatkat kirjoitti...

Kiitos Satu! Ja oikein hyvää ja onnellista uutta vuotta myös sinulle :)
Pian pääset onneksi kotimaan kamaralle. Nykästään hihasta puolin ja toisin, jos vaan messuilla törmäilemme ;)

 
4. helmikuuta 2013 klo 19.41 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mahtavia talvisia kuvia Oulangalta! Meillä on mökki Kuusamossa(Rukalta n. 12 km), niin maisemat ovat tuttuja, mutta talvella en ole tuolla käynyt. Suosittelen käymään kesällä, silloinkin maisemat ovat upeat ja ihnmisiä on paljon liikkeellä.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu