Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Business-luokassa Kuala Lumpuriin (30.10.-1.11.2011)

3.11.2011

Business-luokassa Kuala Lumpuriin (30.10.-1.11.2011)

Bussi Mersing-Kuala Lumpur 35MYR / hlö (1€ = 4.3MYR)
Hotelli Kuala Lumpurissa, 2 yötä yhteensä 230MYR

Yön pimeys alkoi vasta väistyä aamun sarastuksen tieltä herätessämme lähtöaamuna Tiomanilla. Odotimme tulomatkaa rauhallisempaa paluumatkaa Mersingiin, sillä Panubassa ei lisäksemme ollut enää kuin kourallinen turisteja. Jotenkin kummasti viimeiseltä laiturilta kyytiin kuitenkin paukkasi kymmeniä Amerikkalaisia teinejä, joista kovaäänisimmät tietysti istuivat taaksemme. Siinä sitten kuunneltiin kaksi tuntia, kun kaikki on niin ”niinku” sitä ja ”niinku” tätä ja kenen isä on paras isä -”mun isä niinku sanoi, että sen kaveri voi niinku järkätä mut Columbiaan, jos mä niinku haluun…”. Olisi kyllä hienoa, jos ympärillä olevien ihmisten äänenvoimakkuutta voisi säätää… Edes vaimentaa.

Perillä satamassa kaapattiin heti rinkat reippaasti kantoon ja harpottiin 10min matka kylän läpi bussiasemalle. Jokaisella bussifirmalla on omat luukkunsa, joten vain luukkuja kiertelemällä saa hinnat ja aikataulut selville. Ensimmäinen sanoi vuoron olevan täynnä, mutta toisella onneksi tärppäsi ja saatiin liput klo 12:30 lähtevään vuoroon kohti pääkaupunkia. Aikaa jäi mukavasti brunssillekin vielä.

Matkajuomaa Mersingistä

Nyt kuitenkin pieni kantapään kautta opittu vinkki muille Mersingin satamasta Singaporeen tai KL:ään suuntaaville. Ei välttämättä tarvitse raahata itseään sinne bussiasemalle asti, vaan lipun voi ostaa ihan siitä satamastakin ja bussi noutaa sitten sieltä! Mutta mepä oltiin niin taas tuli perseen alla, että ei katsottu ympärillemme. Vähän kyllä soimattiin itseämme kun bussi kaartoi asemalta satamaan ja poimi samalla lautalla tulleita kyytiin… Tästä taas opittiin, että ei pitäisi aina olla niin kiire, ettei ehdi ympäristöä tarkkailla.


Emmehän ole kuin vasta muutaman bussimatkan tehneet täällä Malesiassa, mutta nämä tähän mennessä alla olleet kulkupelit ovat kyllä olleet erinomaista tasoa! Varmaan pääsisi aavistuksen halvemmalla, jos matka taitettaisiin ilmastoimattoman kyläonnikan katolla kanojen kavereina, mutta kyllä ilomielin maksamme sen pari euroa lisää, että usean tunnin matka taittuu erityisen mukavassa ja leveässä penkissä, joissa jalkatilaa on niin paljon, että Milla voi ojentaa lyhyet koipensa lähes suoraksi. Matkat ovat kuitenkin olleet sen 5-7h ja lauttaretket päälle, niin alkaa se hymy leveämmässäkin penkissä pikku hiljaa hyytymään puoli vuorokautta matkustettua. Erityisesti jos ei ole ymmärtänyt tankata pysähdyksillä energiaa kuvitellessaan bussin olevan parin tunnin päästä perillä. 

Ei valittamista matkustustyylissa

Alhainen verensokeri, väsymys ja hotellin etsiminen basaarin keskeltä, ei ehkä tuo ihmisestä parhaita puolia esiin. Onneksi oli sentään varattu se majoitus ennakkoon Citin-hotellista, sillä suurkaupungissa haahuilu hikisenä rinkka selässä olisi saattanut saada piirteitä joka olisi säikyttänyt jopa ne kaikki pimeissä syvennyksissä lymyilleet hullut. Väsymys ja kiukku kuitenkin kaikkosi, kun saatiin ensimmäistä kertaa Suomesta lähdön jälkeen suihkut kunnon vedenpaineella. Karkkipussiin verrattavissa olevan energiabuustin voimin päädyimmekin kuvaamaan Petronas-torneja ruokapaikan etsinnän sijaan. Räps, räps – lauloi molempien kamerat ja verensokeri laski yhtäkkiä yhtä nopeasti kuin oli noussutkin.

Ruokapaikka mielessä onnistuimme valitsemaan täysin väärät kadun pätkät paluumatkalle kohti hotellia. Baareja ja kännisiä länkkäreita paikalliset daamit kainaloissaan, olisi ollut vaikka muille jakaa, mutta ei sitä ruokaa. Lopulta nukkumaan mentiin lähes tyhjin vatsoin. 7-elevenistä Juhanan päivälliseksi ostama jäätelö katkesi ja putosi kaupan lattialle käärepaperia avatessa. Tikusta huumoria suomalaisten voimasanojen lennellessä Malesialaisten asiakkaiden kummastukseksi… 

Aika vangitsevat yöaikaan valaistuna
  


Aikaa Kuala Lumpurissa oli tasan yksi kokonainen päivä ja kaksi yötä. Tuossa ajassa ei ehtinyt kaupunki kyllä varsinaisesti hurmaamaan. Ehkä jos liikkeelle olisi lähdetty oikealla jalalla, eli hyvillä yöunilla ja kylläisellä vatsalla, niin olisi asenteemme toinen. Ja varmasti olisi KL:stä jotakin aitoa, alkuperäistä ja kiinnostavaa löydetty jos aika olisi ollut päivä tai kaksi enemmän. 


Hotellimme ja alla basaarikuja

Kuuma oli, joten näille piisaa käyttöä!
KL:n kaikki tärkeimmät

Eipä ole suurkaupunkia taas nyt sitten hetkeen matkasuunnitelmissa, joten pakkaamme rinkantäytteeksi aurinkorasvaa, karistamme KL:n pakokaasut jaloistamme ja suuntaamme rannalle! Herätys olisi ollut aamun sarastaessa, mutta auringon vielä uinuessa pilvenpiirtäjien takana oli pakko jo aukoa unihiekkaiset silmät viereisen moskeijan vetäessä aamun ensimmäistä ”luritusta” klo 5:30. Erittäin tehokas ja varma herätyskello aamuvirkummallekin kaverille! 

Tunnisteet: , ,

6 kommenttia:

3. marraskuuta 2011 klo 20.02 , Blogger anna kirjoitti...

Upeita kuvia, Wau! Luin Tiomanin postauksen samalla ja ihanalta vaikutti paikka autioine rantoineen. Haluaa kanssa!

Mielenkiinnolla jään odottamaan missä olette seuraavaksi :)

 
6. marraskuuta 2011 klo 12.20 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa kivalta ja kuvat on tosi hyviä. Aika kiireellä aikataululla kuljette ku busissa pitää istua tommosia aikoja. Älkää stressatko ja nauttikaa.
T Aunenpoika

 
7. marraskuuta 2011 klo 1.12 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mitenköhän multa jäi tää huomaamatta viimeksi.. Nyt olettekin jo jossain ihan muualla taas, jään Annan tapaan odottelemaan mielenkiinnolla jatkoa ;)
Täällä nautiskeltu vapaapäivästä erään ystävän synttäribrunssin merkeissä, meillä kaunis syyssää, aurinko jaksaa paistaa..
Nyt nukkumaan, kun siellä kai jo aamu sarastaa ;)
Haliterkuin Lisbetti

 
8. marraskuuta 2011 klo 7.14 , Blogger Milla - Pingviinimatkat kirjoitti...

Mukavaa, että juttumme ja erityisesti kuvat miellyttää :) Eikä me stressata, ei tarvii huolehtia siitäkään. Kiitos Anna, Aunenpoika ja Lisbetti kommenteistanne! Lisää tulee kunhan tässä saadaan viimeisteltyä kuvat ja teksti.

 
8. marraskuuta 2011 klo 8.12 , Blogger Tickler kirjoitti...

Mielettömät kuvat! Minulla jäi KL:stä p**ka maku suuhun, kun majoituin noiden tornien vieressä Trader's Hotelissa. Hotla tais olla 4* ja ihan kiva muuten (huoneen ikkuinoista näkymä torneille), mutta piccolo pölli mun laukun! Siellä meni kaikki kahden viikon aikana vaihdetut käyntikortit (olin työreissulla), kameran muistikortti, reissun aikana saamani lahjat (mm. ihania koruja) jne. Se oli siis käsimatkatavaralaukku. Ei löytynyt laukkua mistään, vakuutus korvasi rahallisesti kyllä, mutta eipä käyntikorteilla ole ns. rahallista arvoa.
Pidetään peukkuja, että teidän tavarat pysyy tallessa!

 
13. marraskuuta 2011 klo 15.50 , Blogger Milla - Pingviinimatkat kirjoitti...

Tickler, en voi edes kuvitella miten kamalalta tuntuisi kadottaa nimenomaan se käsimatkatavara laukku! En päästä siitä irti hetkeksikään... Vakuutukset on kunnossa, mutta just se henkinen menetys tommosessa tilanteessa... -Milla-

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu