Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Emme sittenkään päässeet talvea pakoon! – Queenstown ja Te Anau 12.-17.1.2012

24.1.2012

Emme sittenkään päässeet talvea pakoon! – Queenstown ja Te Anau 12.-17.1.2012

Majoitus Queenstown - Reavers Lodge 52€ / yö sis. aamiainen!
Lounasateria thaimaalaisessa 10 NZD (n. 6€)
Leffalippu 16 NZD (n. 10€)
Autonvuokra Ace Rentals 61 NZD / vrk (n. 37€), 10 vrk ja palautus toiseen kaupunkiin
Bensalitra 2,16 NZD (n. 1,30€/l)
Majoitus Te Anau – Kingsgate Hotel 59€ / yö


Matkalla Stewart Islandilta Queenstowniin saimme jo mukavasti käsitystä siitä millaisissa maisemissa tulisimme seuraavat päivät viettämään. Jylhät vuoret ja turkoosin sävyiset kirkkaat järvet asettivat odotukset ihan omalle tasolle. Sää oli melko pilvinen ja välillä tihutti vettä, mutta usko huomisen auringosta oli voimakas. Ensimmäisenä aamuna saimme kuitenkin todeta, että usko ei aina riitä. Vuoria hädin tuskin näki, vaikka ne kohoavatkin järven rannalla sijaitsevan kaupungin välittömästä läheisyydestä, järvi näytti lähinnä pelottavalta tuulen tuiverruksessa ja asteita mittarissa oli peräti +12. 


Näkymä hotelliltamme Queenstownin keskustan suuntaan

  
Hulppealla paikalla sijaitseva 11 000 asukkaan Queenstown on kaiken maailman actionin ja extremen harrastamisen mekka. Täältä kannattaa tulla hakemaan kunnon adrenaliiniryöppyjä paksun lompakon kera. Halvimmat hupailut lähtevät siitä noin 60 eurosta ja laskuvarjohypystä saa pulittaa jo useamman satasen. Huono sää tietysti hieman hankaloittaa harrastamista, mutta meidän menoa se ei haitannut. Päätettiin viettää hieman erilainen päivä kävelyn ja valokuvaamisen sijaan. Niinpä bongattiin ravintoloiden lounastarjousten joukosta masut täyteen thaikkua, poimittiin jälkkäriksi Remarkable Sweet Shopista salmiakkia ja painuttiin iltapäiväksi leffateatterin pimeyteen Sherlock Holmesin ja Tohtorin Watsonin seuraan. Täällä ei muuten ole leffalipuissa paikkoja, vaan kaikki istahtava siihen mihin ensimmäiseksi ehtivät. Ihan älytön tuolileikki loppuunmyydyssä näytöksessä… 

Viihtyisä ravintola Cow on rakennettu vanhaan navettaan ja tarjoaa mm. herkullisia pitsoja. Löytyy myös Wanakasta.

Paikallinen kuuluisuus "The Lonely Dog


Upeat näkymät pariinkin kaupunkiin ja lentokentälle. Klikkaa isommaksi!

Seuraavana päivänä olikin vuorossa odotettu vuokra-auton noutaminen Queenstownin lentokentältä. Tulemme myöhemmin kertomaan tarkemmin ”Rutinoffin” vuokrauksesta ja täällä ajamisesta, kunhan saamme hieman ensin huristelua kilometrejä. Kurvailu aloitettiin tietysti heti ajamalla läheiselle vuorelle parin kilometrin korkeuteen. Sää ei vielä muutenkaan ollut järin paljoa edellistä päivää parempi ja sanonta ”huipulla tuulee” pitää todellakin paikkansa. Voimakkaan tuulen ja jäätävän tihutuksen ansiosta kirmasimme yhden kuvan jälkeen takaisin autolle.




Pari päivä kun olivat maisemat olleet sateiset ja harmaat, niin kolmantena saatiinkin herätä näkyyn joka muistutti enemmän kaunista maalausta. Aurinko paistoi kirkkaalta siniseltä taivaalta ja vuoren huiput olivat saaneet pilvien mukana lumipeitteen! Näky oli henkeäsalpaavan kaunis ja päivä oli mitä parhain parin tunnin ajeluun kohti seuraavaa kohdettamme Te Anauta. Te Anau oli valittu tukikohdaksemme Milfoud Soundin vierailua varten. Tukikohtamme hotellihuone oli oikein mainio, sillä se peittosi kokonsa puolesta kaikki (tällä reissulla) tähän mennessä koluamamme huoneet ja kylppäristä löytyi kylpyamme. Kuumakylpy tuli todellakin tarpeeseen, sillä päivä oli viilentynyt matkanvarrella entisestään ja laski reilusti alle kymmenen asteen. Lämpötilaa uhmaten lähdimme kuitenkin illaksi ulkoilemaan ja saimme todeta sen auringon laskun aikaan olevan enää +5 astetta. Hullua, mutta näihin maisemiin se viileä sää kuitenkin vaan sopii. Vielä kun tietää taas pian hikoilevansa kuin pieni sika, niin osaa näistä hetkistä kummasti jopa nauttia.



Ja lampaitahan täällä riittää

Tätä kuvatessa asteita jo alle +10.... 


Tunnisteet: , ,

2 kommenttia:

24. tammikuuta 2012 klo 23.14 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

En tiedä tarkemmin, miksi, mutta tän postauksen toka kuva sai mut sanomaan "boah!" Siis onhan täällä nähty upeita kuvia ja meisemia ennenkin (lue:joka postauksessa), mutta tuo sai oman sydämeni sykähtämään <3

Kiitos Milla meilistä, oli ihana aamunavaus tänään :)

Me herättiin tänään valkeuteen, mutta jo kymmeneltä ulos lähtiessä oli maa pelkää loskaa ja vesi tippui räystäiltä... Että se siitä talvesta. veikkaan ;) Mutta hyvä näin, odotamme jo kevättä ilomielin tänne Etelään :))

Halausten ja terkkusten kera Lisbetti

 
27. tammikuuta 2012 klo 12.06 , Blogger Milla - Pingviinimatkat kirjoitti...

Heh, kuulin suorastaan korvissani sut sanomassa "boah!" :D
-Milla-

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu